Stel je vraag over werk en inkomen

Stelling: Als de werkgevers (NZO) niet bereid zijn hun bod te verbeteren, sluit ik mij aan bij de acties voor een goede cao!

Former Member
Former Member
Reacties (13)
 • Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Ik sluit mij aan voor acties voor een goede cao
 • Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Ik sluit mij aan voor acties voor een goede cao
 • Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Ik vind actie gerechtvaardigd
  In de dienstverlenende sector worden zelfs Cao afspraken gemaakt van 6 tot 7% in 2 jr.
  Werk zelf op melkpoeder fabriek ,waar miljoenen winst word gemaakt op babyvoeding.
  Mag best wat tegenover staan als je van je 16/17 jr tot 67/68 jr moet werken.
 • Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  helemaal mee eens
 • Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Zeker actie bereid ! Wordt tijd dat de zuivel weer eens plat gaat en we laten merken dat we niet met ons laten sollen! De hoge heren verrijken zich (9% in 2015 ineens er bij) en wij gaan er elk jaar op achteruit. Nieuwe werknemers krijgen al minder toeslag, alle scholingsafspraken ed zijn een wassen neus, werkdruk wordt verhoogt, reorganisaties worden gebruikt om te oud personeel te lozen want een paar jaar later werken er weer evenveel mensen.
 • Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Sluit mij zeker aan om actie te voeren voor een goede cao , na vele jaren alleen maar inleveren wordt het tijd dat ook de werknemers er eens flink op vooruitgaan ,tevens ben ik een voorstander van een eenjarige cao omdat er volgend jaar sprake is van nog meer loonruimte.
  Verder moeten er ook goede afspraken ouderen regelingen gemaakt worden ivm steeds langer werken,regelingen uitbreiden en niet afbreken.

  H.Wijnsma
 • Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Ik sluit me ook aan!! wat ze nu voorleggen is gewoon schandalig.
 • Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Zeker actie! Geen melk meer lossen.. de boeren zullen meteen gaan piepen.. eens kijken of de werkgevers dan nog zon belachelijk voorstel doen.
 • Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Een goed bod is belangrijk, we moeten niet vergeten dat we een aantal jaren geleden ook al de 3,25% regel hebben ingeleverd. Daar hebben we toen niets voor terug gekregen, het kan niet altijd van een kant komen, mijn kosten voor levensonderhoud stijgen ook.
 • Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Actie heeft alleen zin indien je een goede organisatiegraad hebt én actiebereidheid. De organisatiegraad is dalende, de actiebereidheid ook, dus met een paar man voor een poort? Probeer eerst de organisatiegraad te verhogen, bijvoorbeeld - en ik weet dat het vloeken in de kerk is - een CAO af te sluiten voor die mensen die georganiseerd zijn. Noem 1 reden waarom collega's zouden toetreden tot een bond als ze - gratis en voor niets - van de akkoorden die bonden afsluiten kunnen profiteren?
  • Expert CNV Vakmensen
   Voorgesteld antwoord
   Antwoord
   Beste Hans,
   Een hele goede reden is dat ze ook voor individuele problemen terecht kunnen bij onze gespecialiseerde rechtshulp!
   Vriendelijke groet,
   Sylvie
  • Voorgesteld antwoord
   Antwoord

   Als antwoord op Silvie:

   Nood doet bidden, dus zolang alles goed loopt krijg je ze met alleen dat argument niet. Belangrijker is mensen het idee geven dat er daadwerkelijk wordt geluisterd en men voor hen qua cao onderhandelingen het uiterste uit de pan probeerd te halen. De tendens is nu ik kan het wel ergens niet mee eens zijn maar dat haald toch niets uit dus kan ik me er beter maar niet druk om maken. Uit het recente schrijven van HJ bleek dat een flink aantal leden tegen stemde zoiets moet toch aan het denken zetten zou ik zeggen. Ik kan me niet voorstellen dat degenen die voorstemden erg enthousiast waren over het akkoord. Maar het misschien net weer te goed vonden om een staking waard te zijn. Misschien is het goed om in de toekomst op een andere manier de stemming te peilen en per onderdeel te vragen wat de mening is: in 5 categorieen: zeer slecht,slecht,neutraal,goed,zeer goed. Dan krijg je denk ik een veel beter beeld van wat werknemers willen. Want wat ik nu hoor hier in het noorden is : het zuiden zal wel veelal voorgestemd hebben want die zijn toch nooit actiebereid dus zullen ze ook al vinden ze het niet goed niet afwijzen. Of het uberhaubt waar is weet ik niet het is alleen wat mijn oren opvangen hier.
Terug